Bert Sluijsmans, Ingber

Burgerfractielid

Balans, lijst 4 nr. 12

Beste inwoners van Gulpen-Wittem,

 

Mijn naam is Bert Sluijsmans. Ik ben geboren en opgegroeid in Stokhem. Inmiddels woon ik alweer 22 jaar in Ingber, net zo lang als dat ik op de Gulpener Bier Brouwerij werk. In die laatste 22 jaar ben ik mij steeds meer bewust geworden van de prachtige en aangename omgeving waarin wij mogen wonen en werken. 

Dat geborgenheid en veiligheid niet altijd vanzelf sprekend zijn, hebben we tijdens de overstromingen van de afgelopen zomer ervaren. Ook heeft Corona een behoorlijke stempel op ons leven gedrukt, zowel op sociaal alsook op financieel gebied. Mensen vereenzamen terwijl onze winkeliers en onze mensen in de  horeca en toeristenbranche met de grote negatieve financiële gevolgen ervan te kampen hebben.

In de afgelopen vier jaar ben ik als burgerfractielid van Balans getuige geweest van de zaken die spelen binnen onze gemeente. Voor mij een nieuwe ervaring omdat ik voor die tijd niet politiek actief was. Al snel kwam ik er achter dat er achter de schermen veel werk verzet moet worden om iets te kunnen bereiken. Momenteel wordt vergaderen bemoeilijkt door de coronamaatregelen. Daardoor is ook het directe persoonlijke contact met de mensen binnen onze gemeente minder en soms niet goed mogelijk.

Toch hebben wij als Balans mooie dingen bereikt de afgelopen vier jaar. Zo vind ik onder andere het behalen van de Cittaslow certificering heel waardevol. Dit certificaat sluit precies aan bij de waarden die ik en Balans als gemeente willen uitstralen.

Het werk is echter wat ons betreft nog niet af. Met uw stem krijgen wij de kans om nog meer van onze gemeenschappelijke doelen te bereiken.

Stem daarom op 14, 15 of 16 maart op BALANS,

Bert Sluijsmans, Lijst 4, Nummer 12